Korteriühistute toetamine läbi „Hoovid korda“ ja „Fassaadid korda“ projektide jätkub ka tänavu!

„Hoovid korda!“

Juba seitsmendat aastat osutab linn rahalist abi projektis „Hoovid korda!“ osalevatele korteriühistutele. 2006. aastal käivitatud projekti eesmärk on abistada kortermajade omanikke nende hoovis asuvate teede ja majaesiste kõnniteede rajamisel või remondil, parkimisplatsi, prügimajade ja prügikonteinerite rajamisel või parendamisel ning sadevete probleemide lahendamisel hoovis. Lisaks võimaldab projekt taotleda rahalist toetust haljasala, puhkeala, mängu- või spordiväljaku, tänavavalgustuse ja kõrghaljastuse rajamisel või parendamisel, aedade ja piirete paigaldamisel või parendamisel ning hoovi inventari paigaldamisel või korrastamisel. Alates 2011. aastast on korteriühistutel võimalik toetust taotleda ka hoovi turvakaamerate paigaldamiseks ning hoovis asuvate abihoonete rekonstrueerimiseks või lammutamiseks.

Projektile “Hoovid korda” on kuue viimase aasta jooksul linnaeelarvest eraldatud kokku 5,5 miljonit eurot. Nimetatud summa ulatuses toetas linn 2006. aastal 98, 2007. aastal 120, 2008. aastal 139, 2009. aastal 183, 2010. aastal 143 ning 2011. aastal 89 korteriühistu hoovide korrastamist. Käesolevaks ajaks on projekt "Hoovid korda" edukalt käivitunud ning korteriühistute huvi projekti vastu iga-aastaselt kasvanud.

Tänavu on korteriühistutel taas võimalik taotleda linnalt toetust kortermajade õuealade korrastamiseks. Selleks on 2012.aasta linnaeelarves eraldatud 639 000 eurot. Taotlusi on võimalik esitada kuni 14.märtsini 2012.

„Hoovid korda!“ projekti kaudu on korteriühistutel võimalik saada kogu projekti maksumusest kuni 70% suurust toetust. Maksimaalselt saab taotleda kuni 15 980 eurot ning kolmel järjestikusel aastal kokku 39 950 eurot.

Projekti "Hoovid korda" raames 2012. aastal toetuse saamiseks on korteriühistutel vaja esitada oma linnaosa valitsusele vormikohane avaldus koos avalduse koosseisus olevate lisadega hoovide heakorrastamiseks ning vähemalt 3 hinnapakkumist teostavatele töödele.

Omalt poolt soovitan mitte jätta taotluse esitamist viimasele minutile, kuna teinekord on vaja seda parandada või täiendada.

Lisainfo saamiseks pöörduge oma linnaosa valitsusse või projekti koduleheküljele aadressil http://hoovidkorda.tallinn.ee

„Fassaadid korda!“

Kuna 2006.aastal käivitunud projekt „Hoovid korda!“ on kortermajade omanike hulgas kogunud suurt populaarsust, käivitas linn tunamullu uue korteriühistuid toetava projekti „Fassaadid korda!“.

Vaatamata kaua kestnud majandussurutisele ja kohalike omavalitsuste tulubaasi sundvähendamisele seadusandja abiga, jätkab linn ka tänavu korteriühistute abistamist energiasäästlik tegevuste realiseerimiseks, sealhulgas fassaadide soojustamiseks ja uuendamiseks. Nii on 2012. a linnaeelarves korteriühistute renoveerimislaenu taotlemiseks vajaliku omafinantseeringu katmiseks kavandatud 395 000 eurot.
Taotlusi hoonete energiasäästu saavutamiseks vajalike tegevuste toetamiseks on linnaosade valitsused hakanud vastu võtma alates 1. veebruarist. Projektiga „Fassaadid korda" toetatakse ühistuid korterelamu renoveerimislaenu taotlemisel vajaliku omafinantseeringu katmisel, et suurendada ühistute võimekust renoveerimislaenude saamisel ning parandada seeläbi elamute soojapidavust, samuti vähendab see oluliselt ühistute kulutusi talveperioodil hoonete ülalpidamiseks.

Toetust on võimalik taotleda enne 1993.aastat ehitatud kolme või enama korteriga elamu fassaadi korrastamiseks. Toetust taotleval korteriühistul peab olema tehtud energiaaudiit, koostatud renoveerimisplaan koos tööde esialgsete maksumustega ja võetud vähemalt kolm pakkumist töö võimalikelt teostajatelt. Lisaks tuleb pöörduda pankade poole (SEB ja Swedbank) selgitamaks renoveerimise rahastamisvõimalusi, omafinantseeringu suurust ja –tingimusi. Kohustuslik on ka panga näidisele vastavalt vormistatud üldkoosoleku otsus, mille järgi on teostatavad tööd, laenu ja omafinantseeringu suurused korteriomanike poolt heaks kiidetud.

Toetust antakse ühistule kuni 10% ulatuses ühistu taotletavast korterelamu renoveerimislaenu summast, kuid mitte rohkem kui 19 173 eurot aastas vastavalt hindamiskomisjoni ettepanekule.

Täiendavat infot projekti kohta saab selle koduleheküljel
http://www.tallinn.ee/fassaadidkorda/

Mul on hea meel tõdeda, et koostöö linnakodanikega muutub aina tihedamaks ning inimeste panus kodulinna arengusse kasvab. Ma tänan teid kõiki koostöö eest ning loodan, et ka sellel aastal on meie partnerlus produktiivne ja tõhus. Ärme jääme ükskõikseks ja muudame koos oma kodulinna paremaks! Aitäh Teile!

Comments