Tallinna linn on talveks valmis


Tallinna Kommunaalamet korraldab heakorratöid magistraaltänavatel, ühissõidukitega hõivatud tänavatel, kõnniteedel, jalgrattateedel, sildadel, viaduktidel, parklates ja ühissõidukipeatuste ootealadel. Linnaosade valitsused korraldavad heakorratöid kõrvaltänavatel, kvartalisisestel teedel, parkides ja parklates.

Tallinna linn on jaotatud viieks puhastuspiirkonnaks. Lõuna ja ida piirkonnas teostab tänavapuhastustöid Teho Eesti Teehooldus OÜ, põhja ja lääne piirkonnas OÜ Jaaksoni Linnahooldus ning kesklinna, sealhulgas vanalinna piirkonnas Tänavapuhastuse AS.

Lõuna piirkonda kuulub Nõmme linnaosa, ida piirkond hõlmab Lasnamäe ja Pirita linnaosa, põhja puhastuspiirkonda kuuluvad Põhja-Tallinn ja Kakumäe, lääne piirkonda jäävad Mustamäe, Haabersti ja Kristiine linnaosa tänavad.

Kommunaalamet on koos puhastusfirmade esindajatega teinud ettevalmistusi talveks valmisoleku kindlustamiseks. Analüüsitud on möödunud talvede kogemusi, mille põhjal on parandatud nii teeolude jälgimist kui ka info liikumist organisatsioonides sees, paranenud on eritehnika valmisolek ja tänavapuhastusfirmad on juba alustanud personali täiendkoolitust kommunaalameti järelevalve all, talveks valmisoleku kindlustamiseks. Ekstreemseteks lumeoludeks on lepingupartnerid sõlminud koostöölepingud alltöövõtjatega vajadusel täiendava eritehnika kasutamiseks. Lõpukorral on ettevalmistused lume ladustamiseks vajalike territooriumite kasutamisele võtmiseks. Käesoleval aastal on Tallinna linnal lumeladustamise asukohad samad, mis möödunud talvel. Nõmme piirkonnas 2 asukohta, Põhja -Tallinna piirkonnas 2 asukohta ja kesklinna piirkonnas 2 asukohta. Kasutusel olnud lumeladustamisplatsid on olnud piisavad rekordiliste lumekoguste ladestamiseks. Eelmisel talvel lumekogumise platsidele veetud lumi sulas lõplikult juunikuu alguseks.

Hetkel ei ole 2 nädala perspektiivis külmakraade oodata, samas on libedusetõrje tööde teostamiseks varutud 4669 tonni naatriumkloriidi (soola), 250 tonni graniitsõelmeid, 12 tonni kaltsiumkloriidi (kasutamiseks -12o temperatuuridest allapoole)

Tänavate ja kõnniteede hooldusel erilisi muudatusi ei plaanita, küll aga vaadatakse üle ja täpsustatakse kõik puhastustööde mahud (lisatakse uued rekonstrueeritud tänavate ja kergliiklusteede lõigud).

Linna talvistel heakorratöödel ühissõidukite peatuste ja kõnniteede korrastamisel on kavas jätkata linna poolt loodud sotsiaalsetele töökohtadele värvatud töötajate kasutamist.

Lume- ja libedusetõrje teostamiseks on Kommunaalameti lepingupartneritel valmis 43 sahk-puisturit. Lisaks on valmis väiketehnika kõnniteede ja ülekäigukohtade puhastamiseks - 27 traktorit ja muu spetsiaalne talvine tänavapuhastustehnika (kallurid, laadurid, jms) Kõigile puhastus- ja libedustõrjemasinatele on seadistatud GPS- süsteemid, mille abil on kommunaalameti hooldusosakonna töötajatel ja puhastusettevõtetel võimalik masinate tööd reaalajas jälgida. Tööde teostamisel peetakse kinni õigusaktidega kehtestatud tee seisundinõuetest.

Tallinna Kommunaalameti hooldusosakond ja tänavapuhastusfirmad jälgivad operatiivselt ilmateateid ning võimaliku eriolukorra tekkimisel on kõrgendatud valmisolekus kogu olemasolev tänavakoristustehnika, mille kohta edastatakse ka vajadusel pressiinfo.

Comments