Kohtumine Haabersti korteriühistutega






11.oktoobril kohtusime koos Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja kolleegide Eha Võrgu ja Taavi Aasaga Haabersti korteriühistutega. Kohal olid Õismäe 52, 54 ja 56 kortermajade esindajad. Kohtumisel arutasime korteriühistute pakilisi probleeme. Kohtumise eesmärgiks oli leida lahendusi elanike probleemidele, millest üks olulisemaid oli autode parkimine.


Parkimise probleem on tingitud tihedast asustusest ning teede kitsusest, mille parameetrid siseringi esialgsel projekteerimisel ei näinud ette nii suurt parkimisvajadust. Probleemi teravdas ka hiljutine MUPO retk Õismäele, mille tulemuseks trahviti paljusid Haabersti elanikke valesti parkimise eest. Samas viib parkimisreeglite järgimine kitsastes Õismäe siseringi teeoludes selleni, et mööda siseringi ei pääse majade juurde ei prügivedajad ega ka kiirabiautod. Pinget suurendab ka asjaolu, et siseringil paiknevad koolid ja lasteaiad, mis tingimata toovad kaasa ka suure autode juurdepääsu vajaduse.


Koos linna mitmete ametijuhtide ja spetsialistidega tutvusime olukorraga kohapeal, millele järgnes arutelu Õismäe Vaba aja keskuse suures saalis. Kohtumisel leppisime kokku, et parkimisprobleemi lahendab kolmkümmend aastat tühjana seisnud kõrvalasuva asfalteeritud platsi ümberkorraldamine parklaks, mida me teeme 1.novembriks. Üheks raskendavaks asjaoluks on aga ilm. Parkimiskohtade joonimiseks peame ootama ära mitmepäevase kuiva ilma, et oleks võimaldatud nii värvi pealekandmine (asfalt peab olema kuiv) kui ka värvi kuivamine (aravatavasti võtab see kuni kaks päeva aega). Viime ka sisse muudatusi siseringi rekonstrueerimisprojekti, lubades autode parkimise risti tee teljega. Selleks suurendame parkimiskohtade arvu ja parandame sõidutee läbilaskevõimet. Töid juba muudetud projekti järgi alustatakse tuleva aasta aprillis.

Comments